kopie van Passagen Keulen 2023

Passagen Interior Design Week

Keulen

Van 2 tot 7 juni vindt de grootste Duitse Designbeurs plaats in Keulen: de “Passagen Interior Design Week” met 140 tentoonstellingen door de hele stad Keulen – Dit voor de 33e keer in Keulen, parallel met de Internationale Meubelbeurs Keulen (imm cologne).

De designshow geeft inzicht in de huidige trends en tendensen in design, met name in interieurdesign. De designstukken worden tentoongesteld in showrooms, galerieën, meubelzaken in Keulen, maar ook in culturele instituten, beurzen en universiteiten.

De shows van internationale ontwerpers en fabrikanten trekken designliefhebbers naar de dicht bij elkaar liggende exposities door de binnenstad van Keulen. Vanwege het seizoen vinden veel van de programma-evenementen buiten plaats – bijvoorbeeld in de openbare ruimte, op daken, in tuinen en op binnenplaatsen.

Voor het eerst dit jaar toont het Museum voor Toegepaste Kunsten Keulen de “MAK Editions”, die speciaal voor het museum door ontwerpers zijn gemaakt. Meer dan honderd werken van genomineerden en winnaars van de Manufactum “Staatsprijs voor toegepaste kunst en vormgeving in het ambacht” zijn ook te zien in de MAKK.

Ook vindt de Designers Fair voor de 11e keer plaats als onderdeel van de Passagen. Deze wordt gepresenteerd in de Pattenhalle en biedt tal van nieuwkomers in de designwereld een internationaal tentoonstellingsplatform. De Design Fair vindt plaats in de designwijk Ehrenfeld. Hier zijn presentaties te zien van meer dan 2

Tafel: ontwerp Martin Linden | Lichtobjecten: Bernard Zantman

Tischlerei Linden presenteert tafels gemaakt van 160 jaar oude traptreden traptreden versleten door generaties, gecombineerd met eenvoudige stalen frames en glas. Plafondhoge lichtslangen gemaakt van doorschijnende plexiglas buizen met fascinerende kleureffecten. Ontwerpen van Martin Linden.

Bernard Zantman presenteert fantasierijke en unieke lichtobjecten uit de 3D-printer met hergebruik van lampvoeten.

En meubeloppervlakken ontworpen door Thomas Baumgärtel, de ‘bananen-airbrusher’

Deelnemer 33
Joah Kraus Atelier
Expositie  ‘Licht und Tisch’
3 t/m 7 juni 2023
dagelijks 11 – 18 u

2 juni 2023  cocktailavond geopend tot 23 h
Maastrichterstraat 24
50672 Keulen